Pages

Tuesday, 12 July 2011

boyz VS gurlz cpew kuat JELEZ???

 
Perempuan kuat cemburu? Lelaki pun apa kurangnya kan? Kalau tanya perempuan tentu tentu
Perempuan kuat cemburu? Lelaki pun apa kurangnya kan? Kalau tanya perempuan tentu tentu perempuan akan jawab lelaki.Bila tanya lelaki, mereka jawab perempuan. Sebenarnya, sama je 2-2. Perasaan cemburu ni bukan kenal jantina, cuma cara kita mengawal & tunjuk je berbeza.

Kenapa perempuan kata LELAKI kuat cemburu?
1- Kalau si GF tegur si BF yang cuba nak berbaik baik dengan kawan perempuan,kawan sekelas ke. Mereka akan cakap “Nak berkawan pon salah?” “Perempuan ni memang suka kongkong lah”. Tapi kalau si GF buat benda yang sama, baik baik dengan kawan lelaki, mulalah si BF nak merajuk & emosi.

2- Yang dah kahwin lain pulak ceritanya. Lagi lagi kalau isteri tak bekerja, duduk kat rumah jaga anak anak. Bukan main ligat lagi si suami keluar lunch dengan kawan kawan ofis, si isteri senyap je. Tapi bila isteri ber-Facebook, komen komen blog rakan blogger kat rumah mulalah nak sindir sindir, merajuk, tarik muka. Walaupun tak semua  suami macam ni tapi ada jugak kan?

3- Cemburu si GF/isteri dengan kawan lelaki tu boleh diterima lagi, biasalah kalau dah sayang kan. Tapi ada jugak lelaki yang jeles dengan kawan kawan perempuan pasangan dia. Sampaikan GF/isteri selalu calling2 dengan bestfriend nak ajak bergossip pon dia merajuk.  Jangan cakap takde, ada ye! Walaupun tak semua.

Kenapa lelaki kata PEREMPUAN kuat cemburu?
1- Perempuan ni berjiwa sensitif, kalau si Bf  macam cuba nak beramah mesra dengan cashier masa nak bayar barang atau toll gate girl time nak bayar duit tol pun dah muncung sedepa. Mulalah nak ungkit. Cerita 4tahun lepas pun boleh keluar.

2- Kawan kelas si GF bagi sms or call nak tanya assaignment pon, si GF kata si BF nak menggatal dengan perempuan lain. (Tapi yang perempuan tu pon, macam dah tak da kawan kelas perempuan yang lain pulak kan? Kan dah emosi)

3- Bila si BF/suami nak pergi reunion, mulalah nak cakap “tu nak pergi jumpa awek lama la tu” or “ni mesti nak mengelak keluar dengan i kan?”.

Kesimpulannya, cemburu ni normal. Cemburu tu tandanya sayang. Kalau tak sayang, suka hati awaklah nak terjun longkang ke parit ke. Sebab dah sayang kena lah jaga molek molek kan


Hey syunk~TQ baca~ muahhkkksss!!0


maceh sudy bca..likez ckaly..MUAHHHKKSS!!

No comments:

TERATAK INI HAK MILIK KEKAL MIZZSHAA SAHAJA